Διαφήμιση
Τρίτη, 11 Ιούνιος 2024 20:13

Οι AC/DC στην RCF Arena μπροστά σε 100.000 fans τους, με 148 καμπίνες TT+ Audio ως delay tower…

Οι AC/DC εμφανίστηκαν μπροστά σε περισσότερους από 100.000 θαυμαστές τους στην RCF Arena, στο Reggio Emilia της Ιταλίας, στα πλαίσια της περιοδείας τους Power Up our, υποστηρίζοντας το ομώνυμο 17ο στούντιο άλμπουμ τους.
Για τις ανάγκες κάλυψης του εν λόγω Live χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 148 line array καμπίνες GTX 12 της TT+ Audio ως delay σύστημα για το χώρο, αναρτημένες σε 10 συνολικά συστοιχίες.

Για πρώτη φορά, η RCF Arena, μια αρένα γνωστή για τον τεράστιο ανοιχτό χώρο της, καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από line array καμπίνες GTX 12, χωρίς την προσθήκη υπογούφερ. Επεκτείνοντας το κύριο ηχητικό σύστημα που παρέχεται από την παραγωγή της περιοδείας, τα GTX 12 ανέλαβαν την κάλυψη όλης της αρένας σε όλο το συχνοτικό φάσμα καθώς η απόκριση συχνότητας του συστήματος εκκινεί από τα 35 Hz.

Στο foh της μπάντας βρισκόταν ο θρυλικός Paul 'Pab' Boothroyd πίσω από μια αναλογική κονσόλα Midas XL4.
Ως γνωστόν, το 3δρομο GTX 12 χρησιμοποιεί ειδικές μεγαφωνικές μονάδες της RCF για βελτιστοποιημένη κατευθυντικότητα και υψηλή πιστότητα, ενώ επιτυγχάνει υψηλά επίπεδα μέγιστης ηχητικής πίεσης της τάξεως των 148 dB με χαμηλή παραμόρφωση, ενώ διαθέτει εξελιγμένο κυματοδηγό 90° x 10° 4PATH και συμμετρική αρχιτεκτονική τριών κατευθύνσεων για ακριβή διασπορά ήχου και οδηγείται από τους 4κάναλους ενισχυτές XPS 16K (με εξελιγμένες λειτουργίες DSP, FiRPHASE και Bass Motion Control μεταξύ άλλων), με κάθε ενισχυτικό να τροφοδοτεί τρεις μονάδες line array με μέγιστη απόδοση.

Ο Emanuele Morlini, system engineer για το TT+ Audio Team δήλωσε…
«το GTX 12 υποστηρίζει αναπαραγωγή πλήρους φάσματος, επιτρέποντας ισχυρές χαμηλές συχνότητες και κρυστάλλινες υψηλές. Εγκαταστήσαμε τέσσερις συστοιχίες με 16 μονάδες GTX 12 ως near delay towers και έξι συστοιχίες με 14 μονάδες η καθεμία ως far delay towers. Kάθε συστοιχία οδηγήθηκε από δύο rack TTR 16K. Το σύστημα ελεγχόταν εξ αποστάσεως από το Front of House, ή ασύρματα σε όλο τον χώρο μέσω RDNet».

Ο Lucio Boiardi Serri, product specialist της TT+ Audio, προσθέτει… «το redundant audio routing περιλάμβανε αναλογικές και Dante συνδέσεις που τροφοδοτούσαν δέκα rack ελέγχου CR 16-ND που διανέμουν ήχο ψηφικά μέσω AES/EBU, αλλά και αναλογικά σε είκοσι rack 16K TTR για συνολικά 148 GTX 12 μονάδες και 60 ενισχυτές XPS 16K. Αυτή η ρύθμιση διασφάλισε ότι κάθε ακροατής σε κάθε σημείο της αρένας, βίωσε τη συναυλία με την ένταση που απαιτούσε η μουσική των AC/DC».

To σύστημα της TT+ Audio αναλυτικά:
148 GTX 12 line array modules
60 XPS 16K amplifiers
20 TTR 16K racks
10 RCF CR 16-ND control racks
RDNet

Το πλήρες άθρο μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ
Περισσότερες πληροφορίες για τα συστήματα της TT+ Audio στα μέρη μας, θα σας δώσουν στην εταιρία Sirius Sound & Lighting Systems.

Επαφή
Sirius Sound & Lighting Systems

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση